Istar Production

Telefon: 0600302020
Adresa: Santićeva 11

 

TELOHRANITELJI - (KAD PAS UJEDE GOSPODARA)

Dugometražni dokumentarni film


Tehnika: Digitalni video film
Trajanje: 90 minuta
Producenti:

Milenija Perišić,

Bojana Đoković,

Bane Milošević
Koproducent: Greg DeCuir, Jr. Producer
Wild Pair Productions
130 W. Adele St., Unit E
Anaheim, CA 92805 USA
99 1 323.428.2453
Izvršni producent: ISTAR, Beograd
Menadzer filma: Milenija Perišić
Tehnička podrška: LIVING PICTURES Beograd
Scenario i režija: Bane Milošević; Milomir Marić

 

Autori Bane Milošević, i Milomir Marić, sa grupom saradnika, i Filmskom producenskom kućom ISTAR iz Beograda, započeli su snimanje dokumentarnog filma pod radnim naslovom TELOHRANITELJI.

Glavna tema dokumentarnog filma TELOHRANITELJI jeste afera koja je šezdesetih uzdrmala ceo svet , a posebno Francusku, i do danas nije u potpunosti rasvetljena. Dva ubistva Miloša Miloševića i Stevice Markovića (telohranitelji Alena Delona) čine u stvari pravi sadržaj ove afere, ali je u javnosti slučaj Marković ostao mnogo poznatiji. Dakle glavna tema ovog filma jeste priča o ovim momcima, i pokušaj rasvetljavanja okolnosti u kojima su se 1966.i 1968. god. dogodila ova dva ubistva beogradskih momaka koji su u to vreme "prodrli najdublje na zapad" ... Cilj je da se ispriča dramatična priča o našim zemljacima, mladićima koji su uleteli u svet bogatstva i veličina, sanjajući, pre svega, filmsku slavu... Pokušali su da se na svaki način održe na nestabilnim visinama, skupljajući mrvice ispod bogatih trpeza u krugovima velikih. A kad su se drznuli da uzmu deo koji su smatrali da im pripada, kad im više ništa nije preostalo nego da udare na svoje gospodare, morali su da budu izbrisani. Establišment mora da bude održan - po cenu svake žrtve, a ko može da bude kriv za dvojicu gubitnika, i sanjara, koji su se prvo uzdigli, a onda iza svega ostali samo kao kolateralna šteta. Igra pored velikih dala je ovim momcima verovanje da će im biti dozvoljeno da se poistovete sa onima koje su služili. I Miloš i Stevica tvrdoglavo su se držali uverenja da su veći igrači čak i od svojih gospodara , iako su ih slavni poslodavci realno držali u svojoj blizini samo za razonodu i ubijanje dosade... .Kad su prevršili svaku meru u atacima na bogate poslodavce, kad su tako procenili oni koji o svemu odlučuju - morali su da plate jedinim što su stvarno posedovali – svojim životom...

 

Film TELOHRANITELJI uvršten je od strane Filmskog Centra Srbije (Ministarstvo za kulturu Republike Srbije)

za delimično sufinansiranje, kao projekat od izuzetne važnosti, a i kao projekat koji je pobedio na konkursu, za dokumentarno stvaralaštvo, koji je Filmski Centar Srbije raspisao.

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


nazad